Wanneer:
oktober 15, 2022 @ 1:00 pm – 5:00 pm
2022-10-15T13:00:00+02:00
2022-10-15T17:00:00+02:00
Waar:
Tuindorpzaal, Jeruzalemkerk
Kouwerplatsoen 1a
Utrecht
Kosten:
Gratis
Contact:
Jan Willem & Cora Bakker

Plaats: Tuindorpzaal, Jeruzalemkerk, Kouwerplantsoen 1 A (voorheen Troosterlaan 65, zelfde gebouw, nieuw adres) te Utrecht

Datum en tijd: 15 oktober, van 13.30 tot uiterlijk 17.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur)

Door de gehele kerkgeschiedenis zijn misleiding en geestelijke verwarring een hoofdstrategie van de vijand om doorbraken van Gods koninkrijk te niet te doen. Dit was reeds sterk zichtbaar in de vroege gemeente. Misleiding en verwarring, die zich onder meer uit in valse leringen, onjuiste profetieën, valse geruchten en ‘nepnieuws’, is dan ook een belangrijk thema in het nieuwe testament. Aan de ene kant waarschuwt de bijbel nadrukkelijk voor vormen van misleiding die feitelijk tot afval van het ware geloof leiden (1 Tim. 4:8). Maar de bijbel waarschuwt ons tevens krachtig tegen allerlei geestelijke modes en vreemde ideeën die wellicht niet direct tot afval leiden, maar ons wel afleiden van geestelijke groei en van onze taak voor Gods koninkrijk (1 Tim. 1:3-6; Titus 3:9; Hebr. 12:9).

Jezus Zelf zei al dat deze misleiding en verwarring toeneemt naarmate Zijn terugkomst naderbij komt (Matth. 24). God wil voor Jezus’ terugkomst nog een aantal plannen op aarde verwezenlijken en zet daarom veel geestelijke ontwikkelingen nu in een stroomversnelling. De vijand zet zijn tegenstrategieën, zoals dus die misleiding en verwarring, daarom eveneens in een stroomversnelling. Wij kunnen dan ook verwachten dat de geestelijke verwarring en misleiding die wij nu al duidelijk kunnen waarnemen, in de nabije toekomst alleen nog maar verder toe zullen nemen.

De Heer staat misleiding en verwarring toe, zelfs als deze tot afvalligheid leidt. Maar Hij geeft ons wel de wapens om ons hiertegen te beschermen. Een krachtig wapen tegen dergelijke misleiding en verwarring is de zalving van waarheid en onderscheid. (1 Joh. 2:20,26,27). Deze zalving dienen wij echter wel te leren herkennen en gebruiken. Hierover gaat dit seminar. De volgende aspecten van deze zalving zullen onder meer worden besproken:

-Wat zijn de doelen van deze zalving van waarheid en onderscheid?

-Hoe herkennen wij de signalen van deze zalving?

-Wat zijn de ‘stoorzenders’ waardoor de signalen van deze zalving niet of verkeerd bij ons overkomen, en hoe kunnen wij deze ‘stoorzenders’ verwijderen?

-Hoe groeien wij in deze zalving?

-Wij zullen het onderwijs afsluiten met gebed voor het verwijderen van de ‘stoorzenders’ en belemmeringen voor groei in deze zalving.

Na het onderwijs is er gelegenheid voor het ontvangen voor persoonlijk gebed voor bevrijding, genezing, herstel, hulp en bemoediging.

Het seminar is gratis. Wel zal er een collecte worden gehouden. Aanmelding vooraf is niet nodig. Jullie zijn vrij om deze uitnodiging te delen met medegelovigen voor wie dit onderwerp nuttig is.