Wanneer:
april 9, 2016 @ 1:00 pm – 5:00 pm
2016-04-09T13:00:00+02:00
2016-04-09T17:00:00+02:00
Waar:
Jeruzalemkerk, Tuindorpzaal
Troosterlaan 65
3571 NN Utrecht
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Jan Willem & Cora Bakker

Vele gelovigen ervaren dat sommige beloften en zegeningen van de Heer niet echt lijken landen of opbloeien in hun leven. Gelovigen kunnen verder ervaren dat hun proces van bevrijding, innerlijke genezing en herstel traag loopt en maar niet tot voltooiing komt. Het lijkt alsof er een taaie blokkade hen parten speelt, al kunnen zij hier niet altijd de vinger opleggen. Ook kunnen zij blokkades in hun geestelijk groei ervaren. Zij komen niet over hun innerlijke onzekerheid heen en blijven moeite ervaren om te leven vanuit Zijn overvloed en overwinning.

In deze gevallen is er een grote kans dat zij last hebben van een geestelijk bolwerk dat regelmatig wordt genoemd in de bijbel: een geest van diepe slaap, of, in een zachtere versie: een sluimergeest. Dit is een zeer taaie en weerbarstige geest die onze geestelijk groei en herstel belemmert en vertraagt. De invloed van deze sluimergeest kan ook andere bindingen en problemen zoals afwijzing, onreinheid, enzovoorts voeden met haar taaiheid. Hierdoor wordt de invloed van deze bindingen op ons leven ook weerbarstiger, en zijn wij daarom meer tijd en moeite kwijt zijn om geheel van hun negatieve invloed vrij te komen.

De kracht van dit bolwerk van diepe slaap kan enerzijds nog de nawerking zijn van persoonlijke wrok op de Heer die wijzelf ooit in ons eigen leven hebben toegelaten. Maar dit bolwerk wordt tevens in sterke mate doorgegeven via het voorgeslacht of het geestelijke klimaat waarin wij leven, ook al zijn wij ons hier lang niet altijd van bewust. De invloed van dit bolwerk is veelal een resultaat van gehele of gedeeltelijke verharding van het hart. Deze verharding leidt onder meer tot afvalligheid of eigenmachtige godsdienstigheid. De invloed van dit bolwerk is door de gehele geschiedenis van het volk Israël aantoonbaar, en remde zelfs de discipelen van Jezus in hun geestelijke ontwikkeling. De bijbel waarschuwt de NT gelovigen daarom nadrukkelijk om niet in dezelfde valkuil te vallen.

De invloed van dit bolwerk van diepe slaap is het hoofdonderwerp van deze bijeenkomst. Wij zullen eerst bespreken hoe dit bolwerk ontstaat en ons beïnvloedt, en wat wij hier tegen kunnen doen. Hierna zullen uitvoerig bidden voor bevrijding, genezing en herstel, zowel voor de invloed van dit bolwerk zelf, als voor die van andere bolwerken die door deze ‘diepe slaap’ taaier worden gemaakt. en voor herstel van de blokkades die deze veroorzaken in ons leven. Eerst zullen wij gezamenlijk hiervoor bidden. Vervolgens is er ruimte voor individueel vervolggebed. Hiervoor zijn diverse gebedsteams beschikbaar.

De toegang is op basis van een vrijwillige bijdrage, via een collecte.