Wanneer:
maart 12, 2016 @ 1:00 pm – 5:00 pm
2016-03-12T13:00:00+01:00
2016-03-12T17:00:00+01:00
Waar:
Jeruzalemkerk, Tuindorpzaal
Troosterlaan 65
3571 NN Utrecht
Nederland
Contact:
Jan Willem & Cora Bakker

Ieder van ons heeft pijnlijke ervaringen meegemaakt die wonden in onze ziel hebben geslagen. Deze ervaringen kunnen variëren van lichte teleurstellingen, zoals het zakken voor een examen of het missen van een feest, tot diepe trauma, zoals een ernstig ongeluk, mishandeling, misbruik, etc. Vele van de wonden die traumatische gebeurtenissen of perioden in ons slaan, genezen automatisch. Vaak dragen wij echter ook wonden in onze ziel met ons mee die niet geheel genezen zijn. Er suddert dan nog steeds pijn in onze ziel, soms vele jaren nadat die pijnlijke ervaringen hebben plaatsgehad. Bovendien kunnen genezen wonden van de ziel weer opengaan als wij nieuwe trauma’s of schrik ervaren.

Niet genezen trauma’s veroorzaken niet alleen pijn in onze ziel. Dergelijke trauma’s kunnen tevens restanten van demonische bindingen vasthouden. Genezing van trauma is daarom tevens nodig om ons proces van bevrijding te voltooien. Bovendien kunnen trauma’s een oorzaak of versterkende factor zijn van lichamelijke problemen, en het lichamelijke genezingsproces negatief beïnvloeden. Verder slaan trauma’s gaten in ons vertrouwen op de Heer. De Heer wil dat wij volledig vertrouwen dat Hij ons beschermt en voor ons zorgt. Trauma’s tasten dit vertrouwen aan. Om dit vertrouwen weer te herstellen is genezing van deze wonden. Gelukkig is de Heilige Geest heel gemotiveerd om ons te troosten en de wonden van onze ziel te genezen zoals Jes. 61:1-3 heel treffend en beeldend verwoordt.

In ons pastoraal gebedswerk zijn wij de laatste tijd weer sterk bij het belang van genezing en herstel van trauma bepaald. Daarom hebben wij besloten om over dit onderwerp een herstelbijeenkomst te houden, waarvoor wij jullie allen hartelijk uitnodigen. In deze bijeenkomst zullen wij eerst bespreken hoe trauma werkt. Daarna zullen enkele belangrijke vormen van trauma aan de orde komen, mede op basis van Bijbelse voorbeelden. Daarna zullen wij bidden voor genezing en herstel van trauma’s, en voor bevrijding van bindingen die nog door deze trauma’s invloed in ons leven uitoefenen. Eerst zullen wij hiervoor gezamenlijk bidden. Tot slot is er gelegenheid voor ieder om individueel gebed te ontvangen. Hiervoor zijn diverse teams beschikbaar.

De toegang is op basis van een vrijwillige bijdrage, via een collecte.