Wanneer:
oktober 22, 2016 @ 1:00 pm – 5:00 pm
2016-10-22T13:00:00+02:00
2016-10-22T17:00:00+02:00
Waar:
Jeruzalemkerk, Tuindorpzaal
Troosterlaan 65
3571 NN Utrecht
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Jan Willem & Cora Bakker

Velen van ons worstelen nog met bindingen die in onze ervaring nogal taai blijken te zijn.
In vorige herstelbijeenkomsten hebben wij aandacht besteed aan enkele van dergelijke taaie bindingen. In deze herstelbijeenkomst zullen wij een andere veel voorkomende vorm van taaie binding bespreken. Dit betreft bindingen die diep in ons geworteld zijn en die nog enige, vaak onbewuste, aantrekkingskracht op ons blijven uitoefenen. Aan de ene kant willen wij deze bindingen heel graag kwijt, omdat deze ons veel problemen berokkent. Maar aan de andere kant merken wij dat wij het ons toch veel moeite kost om deze binding in ons hart helemaal los te laten, hoe graag wij dit ook zouden willen. Dankzij zo’n taaie binding kunnen wij als door een onzichtbare magneet telkens weer in situaties en relaties die ons weer sterker onder de macht van die binding trekt. Dit kan verklaren waarom wij moeilijk van een bepaalde sterke binding van bijvoorbeeld controle, afwijzing, misbruik e.d. af kunnen komen.

Het is ook mogelijk dat een binding zo diep zit dat deze als het ware met onze persoonlijkheid is vergroeid. Als wij van zo’n binding worden bevrijd, voelt het in ons hart net of wij een stuk van onszelf kwijt raken. Dit gevoel iets ‘van onszelf kwijt te raken’ remt ons om de totale bevrijding te ontvangen. Bepaalde occulte of religieuze bindingen, of een geest van diepe verlatenheid zijn hiervan voorbeelden. Tot slot kan een taaie binding, waarvan wij op zich goed weten dat deze slecht is, zoals onreinheid, een occulte binding, of een geest van slavernij, ons een vals gevoel van troost of eigenwaarde geven. Hierdoor houden wij ons onbewust hier aan vast, waardoor Gods bevrijding evenmin goed door kan werken.

In deze herstelbijeenkomst zullen wij eerst enkele belangrijk voorbeelden van deze bolwerken bespreken, mede op basis van voorbeelden uit de bijbel. Vervolgens zullen wij ingaan hoe wij in Gods kracht deze bindingen kwijt kunnen raken. Hierna zullen wij uitvoerig bidden voor bevrijding, genezing en herstel van de invloed van deze bolwerken. Eerst zullen wij gezamenlijk hiervoor bidden. Vervolgens is er ruimte voor individueel vervolggebed, waarbij ook gebeden kan worden voor bevrijding en genezing van problemen die niet in het onderwijs zijn genoemd. Hiervoor zijn diverse gebedsteams beschikbaar.