Wanneer:
september 19, 2015 @ 1:00 pm – 5:00 pm
2015-09-19T13:00:00+02:00
2015-09-19T17:00:00+02:00
Waar:
Jeruzalemkerk, Tuindorpzaal
Troosterlaan 65
3571 NN Utrecht
Nederland
Kosten:
Gratis, collecte
Contact:
Jan Willem & Cora Bakker

Wij komen in een tijd dat de Heer nadrukkelijk Zijn aanwezigheid en heerlijkheid wil tonen. Hij wil dit niet alleen doen in speciale bijeenkomsten, maar ook in ons gewone dagelijkse leven. Dit perspectief is aan de ene kant heel opwindend. Maar het kan ook overweldigend of zelfs beangstigend zijn. Een krachtige ervaring van Gods aanwezigheid is niet altijd liefelijk en zacht. Zelfs de doorgewinterde apostel Johannes viel als dood neer toen Hij met de volle Heerlijkheid van de opgestane Christus werd geconfronteerd (Joh. 1:17). Verder brengt een ervaring van Gods Heerlijkheid nog sluimerende geestelijke onzuiverheden uit de donkere schuilhoeken van de persoonlijkheid naar de oppervlakte. Deze onzuiverheden zijn onder meer niet geheel genezen innerlijke wonden, overgebleven onzuiverheden in ons hart of restanten van demonische wortels. Deze onzuiverheden kunnen voor vervelende ‘bijwerkingen’ zorgen bij een ervaring van Gods Heerlijkheid, zoals verwarring of lichamelijke klachten. Aan de andere kant kunnen sommige onzuiverheden of demonische wortels ons ook hinderen om Gods aanwezigheid op te merken wanneer Hij zich laat zien, of deze op waarde te schatten.

Een sleutelgedeelte in de bijbel in dit verband is Maleachi 3:1-3. Net als in de tijd van Maleachi wil de Heer op een krachtige manier Zijn aanwezigheid tonen. Wij gelovigen zijn, zoals de zonen van Lévi in die tijd, de mensen die de Heer voor dit doel wil gebruiken. Hij wil ons heel diep louteren en een krachtige heelheid geven in onze persoonlijkheid. Op die manier kunnen wij ‘staande blijven’ tijdens nadrukkelijke openbaring van Zijn Heerlijkheid, en meer van Zijn aanwezigheid ervaren in ons persoonlijke leven. Tevens kunnen wij zelf een waardig instrument zijn van de openbaring van Zijn aanwezigheid aan anderen, wat één van de hoogwaardigste taken van een gelovige is.

In deze bijeenkomst willen wij nader ingaan op dit omgaan met de Heerlijkheid van God. Aan de orde komen onder meer de volgende vragen:

-Wat is Gods merkbare aanwezigheid en hoe ervaar je die?

-Hoe weet je of de ervaring van Gods aanwezigheid echt en zuiver is?

-Wat zijn belangrijke hinderpalen voor het ervaren van Gods aanwezigheid?

-Wat moet je doen als je een negatieve ervaring hebt na het ervaren van Gods aanwezigheid?

-Hoe houd je Gods zegeningen vast?

Na de aanbidding en het onderwijs zullen wij verder eerst gezamenlijk bidden voor bevrijding van restanten van diepe geestelijke onzuiverheden, en bidden voor genezing en herstel. Hierbij is tevens ruimte voor een woord van kennis voor individuen, indien de Heer dit zo leidt. Vervolgens is er gelegenheid voor het ontvangen van persoonlijk gebed door de diverse gebedsteams.