Wanneer:
juni 15, 2019 @ 1:00 pm – 5:00 pm
2019-06-15T13:00:00+02:00
2019-06-15T17:00:00+02:00
Waar:
Jeruzalemkerk, Tuindorpzaal
Troosterlaan 65
Utrecht
Kosten:
Gratis
Contact:
Jan Willem & Cora Bakker

Spreker:    Jan Willem Bakker

Toegang:    Vrijwillige bijdrage (collecte). Aanmelding vooraf niet nodig.

In Gods scheppingsorde hebben wij onze medemens hard nodig voor onze groei en bloei. Dat geldt nog eens in sterke mate wanneer wij nog heel jong en kwetsbaar zijn. Helaas zijn persoonlijke relaties vaak een vloek in plaats van een zegen. Sommige gelovigen lijden onder ongezonde relaties die hen helemaal leeg kunnen zuigen. Andere gelovigen lopen nog rond met de pijnlijke herinneringen van een ongezonde relatie, zelfs als deze relatie al is beëindigd en de dader misschien al overleden is. Er is dan sprake van een zogeheten zielenband: een ongezonde persoonlijke verwevenheid tussen twee personen. Zo’n zielenband vormt een sterke opening voor demonische bindingen en moet nadrukkelijk worden verbroken.

Dergelijke zielenbanden vinden plaats bij relaties die tegen Gods principes ingaan, zoals bij onheilige seksuele relaties, tussen daders en slachtoffers van misbruik, manipulatie, e.d. Maar dergelijke zielenbanden kunnen ook plaats vinden in relaties die door God positief bedoeld zijn, maar buiten Gods bedoelde grenzen en bedoelingen gaan. Voorbeelden zijn relaties tussen ouders en kinderen, vrienden en vriendinnen, echtgenoten, gemeenteleiders en leden, e.d. Deze relaties kunnen worden vergiftigd wanneer er sprake is van ongezonde afhankelijkheid, slaafse gehoorzaamheid, intimidatie of manipulatie, of overmatige verantwoordelijkheid of bezorgdheid, et cetera. Deze relaties worden dan zielenbanden die onze geestelijke gezondheid en effectief gebed ondermijnen.

Een aantal van jullie zijn waarschijnlijk al enigszins met dit thema bekend. Maar wij merken dat de invloeden van deze zielenbanden sterk en hardnekkig kunnen zijn. Daarom zullen wij in deze herstelbijeenkomst dieper ingaan op bekende vormen van dergelijke zielenbanden en hun invloed, mede aan de hand van bijbelse voorbeelden. Wij zullen bespreken hoe wij van dergelijke banden vrij kunnen komen en vrij kunnen blijven. Wij zullen vervolgens bidden voor bevrijding, (innerlijke) genezing en herstel. Wij zullen daarbij ook zielenbanden en hun negatieve invloed verbreken. Eerst zullen wij gezamenlijk hiervoor bidden. Vervolgens is er ruimte voor individueel vervolggebed. Hiervoor zijn diverse gebedsteams beschikbaar.