Wanneer:
februari 28, 2015 @ 1:00 pm – maart 1, 2015 @ 5:00 pm
2015-02-28T13:00:00+01:00
2015-03-01T17:00:00+01:00
Waar:
Jeruzalemkerk, Tuindorpzaal
Troosterlaan
3571 Utrecht
Nederland
Kosten:
Toegang gratis, collecte
Contact:
Jan Willem & Cora Bakker

Het trekken en respecteren van de juiste persoonlijke grenzen is een belangrijk onderwerp in menselijke relaties. Dit geldt ook voor relaties binnen de gemeente van Christus. Grenzen zijn tevens van groot belang in het omgaan met onze emoties, lichaam, geld en bezit, activiteiten en verantwoordelijkheden. Vele problemen ontstaan door dat mensen hun eigen grenzen niet goed trekken of omdat anderen hun grenzen niet respecteren. Psychologische hulpprogramma’s om grenzen te leren trekken zijn daarom gewild en populair. Persoonlijke grenzen hebben echter ook een belangrijke geestelijke kant. Het niet bewaren van de juiste grenzen ondermijnt onze wandel met de Heer en versterkt de kans op demonische bindingen.

Gebrekkige grenzen spelen ook een belangrijke rol in zogeheten ‘zielenbanden. Er is dan een ongezonde persoonlijke verwevenheid tussen ons en een andere persoon, die een sterke opening vormt voor demonische bindingen. Het lossnijden van de zielenband, en soms van de hele relatie, is dan een voorwaarde voor bevrijding en herstel. Omdat grenzen voor ons geestelijk en psychisch welzijn zo belangrijk zijn, is het schenden van deze grenzen een actieve strategie van de vijand.

In dit seminar zullen wij ingaan op het belang van onze geestelijke grenzen en hoe wij deze kunnen bewaken. Concreet zullen wij de volgende thema’s behandelen:

-Persoonlijke en geestelijke grenzen en waarom deze zo belangrijk zijn

-Voorbeelden van grenzen die vaak worden geschonden

-Bekende bindingen die met het schenden van onze grenzen te maken hebben

-Voorbeelden van zielenbanden en hun gevolgen

-Hoe herken en bewaak je jouw juiste grenzen?

Wij zullen vervolgens ruim de tijd nemen voor gebed voor bevrijding, (innerlijke) genezing en herstel. Wij zullen bindingen verbreken die met het schenden van geestelijke grenzen te maken hebben, en ook zielenbanden verbreken. Ook zullen wij bidden voor herstel en versterking van jouw geestelijke grenzen. Eerst zullen wij gezamenlijk hiervoor bidden. Vervolgens is er ruimte voor individueel vervolggebed. Hiervoor zijn diverse gebedsteams beschikbaar. De toegang is op basis van een vrijwillige bijdrage, via een collecte.